Iets moois te delen met Fontanel?

Vertel het ons

Notes

Een persoonlijke selectie van wat er speelt rondom Dutch Creative Culture, verzorgd door een toonaangevend team van bloggers.

Een nieuwe identiteit voor het Whitney Museum

Onze landgenoten en grafisch ontwerpers van Experimental Jetset zijn verantwoordelijk voor de nieuwe identiteit van het Whitney Museum of American Art in New York. Het museum met werk ‘from Hopper to Haring’ gaf de ontwerpers de volledige vrijheid om de grafische stijl van het museum te bepalen. En die stijl, onstaan uit een eenvoudige lijn die de vorm van eindeloos verschillende responsive W's aanneemt, is fris en eigenzinnig zoals we niet anders van het bureau gewend zijn.

Hij lijkt hier en daar op een moderne variant van Crouwels werk voor het Stedelijk Museum en heeft zelf iets weg van het nieuwe. In ieder geval krijgt ook de identiteit voor het Whitney de voor populaire culturele instituten inmiddels gebruikelijke bak kritiek te verwerken. Maar goed of niet goed, elitair en afstotelijk of aantrekkelijk, het is fraai om te zien hoe een Nederlands ontwerpbureau ook in een land als de U.S. zo’n sterk eigen stempel kan drukken met toonaangevend werk dat wat los maakt.

ยป Lees een uitgebreid verslag over de klus op de site van de ontwerpers zelf

  1. graphicandstuff reblogged this from fontanel
  2. airplane-astronaut reblogged this from fontanel
  3. collect-and-create reblogged this from fontanel
  4. fontanel posted this